Élet sója

Barcelonában újabb Gaudí épület nyílik meg a turisták előtt

Nincs az a turista, aki Barcelonában legalább egy Gaudí attrakciót ne nézett volna meg. Szobrok, parkok, templomok és lakóépületek az egész városban tanúsítják, hogy excentrikus építészük, művészük mennyire aktív volt. 

Egy kedves olvasóm hívta fel a figyelmemet arra, hogy Barcelonában újabb Gaudí “produkciót” nyitnak meg a turisták előtt. A Casa Vicens épületét eddig csak kívülről lehetett megcsodálni, de 2017 őszétől már a belső terek is láthatóvá válnak. 

Fotó: Pol Viladoms – a Casa Vicens oldala

Az épület annak a fiatal művésznek az alkotása, akit nemcsak az elvesztett szerelem miatt hordott fekete ruha tett különössé, hanem az épületekre vonatkozó elképzelései is. Táskájában egy friss diplomával és mestere útrabocsájtó szavaival – “a diploma sem bolonddá, sem zsenivé nem tesz, az idő majd mindent megmutat” – kezdett bele a Casa Vicens építésbe.

A színes épület egy modern vágyakozás az exotikus Kelet felé – tartják. Gaudí kombinálta az épületben ezt a vágyakozást a szürrealizmussal, az akkoriban csúnyának talált formákkal és a rikítóan tarka kerámiákkal.

casa vicens2Casa vicens
< >
Fotó: Pol Viladoms - a Casa Vicens oldala

Három éve az épületet megvásárolta egy építőipari cég, s az UNESCO segítségével felújították. Sajnos vannak részek, amelyek már nem pompázhatnak régi fényükben: a vízesést, a szökőkutat, s a nyári pavilont nem állították helyre. A ház luxuskivitelezése azonban így is feltárul majd a látogatók előtt. Aki Barcelonában jár a Casa Vicens megnyitása után, az ne hagyja ki, megéri.

A munkálatok még folynak, de ahogy az épület instagram oldala is mutatja, már szépen alakul!

Planning a trip to Barcelona next Autumn? You cannot miss a visit to #CasaVicens! More info at our blog. Link in bio

A post shared by Casa Vicens. Gaudí. Barcelona. (@casavicens) on

Ha tetszett a cikk és szeretnél velem utazni máskor is, akkor kövesd az Élet sója blog Facebook oldalát, ahol bejárjuk az egész világot, s megosztjuk a tapasztalatainkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!