Élet sója

Lassabb világot szeretnék kérni a Mikulástól

Két levelet szoktam írni a Mikulásnak november közepén, az egyikben apró, titkos, tárgyi kívánságaim vannak, mert a negyven feletti nő is valahol gyerek még egy kicsit. A másik levelemet már komolyabb kívánságokra fordítom. Leírom a Mikulásnak, hogy mi nem tetszik most éppen a világban, mi zavar, mi az, ami helyett másikat kérnék. Segítsetek eljuttatni levelem… Tovább »

Időt adni ajándékba

Középkori vár, középkori helyiségében ültem tegnap, munkahelyem, a Boden-tó egyik iskolájának karácsonyi ebédjén. Az épületben a kinti tavaszias időjárás ellenére karácsonyi hangulatot teremtettek az étterem dolgozói, asztalunkon gyertya égett, s a német mézeskalács illata járta át a helyiséget. Igazgatónktól kaptuk talán az adventi időszak legszebb ajándékát, amit most én is továbbadok nektek. Nem csomagot, nem… Tovább »

Karácsonyi ajándék a hazámtól

Kaptam egy karácsonyi ajándékot a hazámtól, pontosabban annak vezetőitől. Be sem csomagolták, csak úgy küldték, kopaszon, szalagok és személyre szóló üdvözlőkártya nélkül. Belekiáltották a levegőbe, ahol mint tudjuk a hang egyenesen gyorsan terjed, s így biztosak lehettek benne, hogy eljut hozzám. Eljutott! Meghallottam, s azt is, amit a sorok, akarom mondani a hangok között üzentek… Tovább »

Van-e turizmus Romániában?

Nem szeretnék provokatív lenni így advent idején, de kénytelen voltam a fenti címet adni a cikknek, amikor egy kicsit jobban a román turizmus nyomába eredtem. A válasz természetesen igen, van turizmus Romániában, évente több millió turista érkezik az országba, a kérdés sokkal inkább az, hogy mely részeire. Erdély, az egykori királyi Magyarországhoz tartozó terület természeti… Tovább »

Miért gyűjtik be az órákat Svájcban?

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon, indul a karácsonyi készülődés. Az elmúlt évekhez hasonlóan az Élet sója blogon is nyitogatjuk az adventi naptár ablakait. S hogy kicsit pihenhessetek az évvégi hajrá, az ajándékok utáni rohangálás, a karácsonyi készülődés közben, ebben az évben minden nap elutazunk pár percre Európa valamelyik fantasztikus országába. Minden ország hoz… Tovább »

Magyarok a nagyvilágban Karácsonykor – Németország

Advent idején az Élet sója blog minden nap megörvendezteti olvasóit egy-egy írással. Ebben az évben az az ötletem támadt, hogy magyarokat keresek meg a világ legkülönbözőbb pontjain, akik szívesen írnak a lakóhelyük szerinti országok ünnepvárásáról, karácsonyi szokásairól, átvett és megőrzött hagyományaikról. Minden nap legyen meglepetés az ország, de annyit elárulhatok, hogy jönnek írások magyaroktól Ausztráliától,… Tovább »

Karácsonyi ajándék

Kedves Olvasóim! Köszönöm az egész éves figyelmeteket és érdeklődéseteket. Ebben az évben jó sok új látogatója is volt az oldalnak és a régiek sem felejtették el. Remélem, hogy a következő évben is sok sószemet oszthatok meg veletek. A karácsonyfa alá most néhány téli fotót hoztam Nektek, a már téli ruhába öltözött Svájcból. Akinek tetszik valamelyik… Tovább »

A kilencedik adventi értékmorzsa – humor a vásznon

Advent kilencedik napja van ma és hétfő. Hogyan lehetne jól kezdeni a hetet? Hát egy kis humorral. Talán sokan emlékeztek még a ’30-as évek nagy formátumú színészére, akinek már a megjelenése is mosolyt csalt a nézők arcára az első magyar filmek kapcsán. Kabos Gyula, a mindig szerencsétlen kinézetű nevettető. A Hyppolit a lakáj Schneiderjeként, a… Tovább »

Az ötödik adventi értékmorzsa – Amikor a szellem legyőzi a testet

A mai értékmorzsában arról a kiváló emberről szeretnék írni, aki nem csupán a szinte mérhetetlen intelligenciájával, hanem kitartásával is példát mutathat. Stephen Hawkingról van szó. Talán nincs is másik olyan elméleti tudós, aki amolyan “sztárrá” vált volna a laikusok között, mint ő. 1942-ben született Oxfordban, s szülei orvosi pályára szánták, de végül is fizikusként diplomázott,… Tovább »

A tizenkilencedik adventi örömmorzsa: Zeneajánlat a Karácsonyfa díszítéséhez és az ünnepi vacsorához

                A közhelygyűjteményt félretéve, a Karácsony remek lehetőséget nyújt arra is, hogy kicsit elmerüljünk az emberi elme legtökéletesebb alkotásában, a zene élvezetében. Minden kultúrkörben, amely ismeri és ünnepli a Karácsonyt, számos olyan műalkotás született, amely alkalmas az ünnep jelentőségének megfelelő hangulatteremtésre. Az alábbiakban egy rendkívül szubjektív felsorolás következik… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!