Élet sója

Így változtat meg az utazás!

Ha tehetném, receptre írnám fel sok-sok barátomnak és ismerősömnek, utazz! Láss világot, ismerkedj saját hazáddal, mert a személyiséged fejlődéséhez ez is hozzájárul. Mi minden hat az ember személyiségére? Család, barátok, környezet, iskola, munkahely, vallás, sport, s sorolhatnám hosszasan. Rám hatottak, s ma már mindegyikről azt gondolom, hogy nem haszontalanul. Itt vannak bennem, nap, mint nap… Tovább »

Büntetés külföldön élni magyarként?

Külföldre költözöl – sajnálnak. Látogatóba jössz Magyarországra – sajnálnak. Visszaindulsz – sajnálnak. Kijelented, hogy jobban érzed magad külföldön – csodálkoznak, s úgysem hiszik el.  Öt éve minden kényszerítő körülmény nélkül külföldre költöztünk, s kényszerítő körülmény alatt elsősorban a gazdasági okokat értem. Volt munkánk Magyarországon, fizetést is kaptunk, de túl sokat dolgoztunk, s túl kevés dolgot… Tovább »

Tíz sablonmentes mondat a boldogító igen mellé

Mit mondhatnénk egy ifjú párnak esküvőjük alkalmából? Minden olyan elcsépeltnek tűnik, minden olyan unalmas, minden annyira közhelyes. Egyáltalán ki házasodik manapság? Azért szerencsére még vannak, akik kimondják az igent.  Esküvőre megyek holnap Svájcba! Kedvelem a párt, mert olyan szeretnivalóak, olyan életvidámak, szeretik az életet és egymást. Ja, és interneten ismerkedtek meg, ahogy mi is a… Tovább »

Öt tanulmány szerint kávézz, ha élni akarsz!

Kávézol? Én kávézom! Egészségtelen! – mondod? Szerintem nem! Csak, mint minden, nagy mennyiségben. Az anyukám is kávézott, sőt a nagymamám is. Velük kávéztam én is már gyermekként. Na persze nem adtak valójában a fekete nedűből, de imádtam a közös kávézásokat. Ebéd után az egész család ült az asztalnál, mama a kotyogós kávéfőzővel főzte a két… Tovább »

Mennyit ér egy ötéves blog?

Mennyit ér az olvasóknak? Mennyit ér nekem? S mennyit ér a világ számára? – Teszi fel a kérdéseket önmagának egy blogger, akinek a blogja 5 éves. 2011. július 25-én született meg az első blogbejegyzés az Élet sója blogon.  Meleg nyári este volt, ültem Kaposváron a nappalinkban és menekültem. Menekültem a saját választásom, a jogi munkám… Tovább »

Az utazás egyszerű, tervezni szükségtelen

Amit mi átélünk, az általában többet mond rólunk, mint a helyről, ahová utaztunk – tartja egy fiatal, német világutazó, aki négy éve feladta informatikai állását és egyszerűen nekivágott a világnak. Florian Blümm azóta blogot ír – ahol élményei mellett jótanácsokat is ad az utazással megfertőzöttek számára – és könyvekhez adja történeteit. Nemrég egy interjú során tucatnyi… Tovább »

Mivel tehetnéd ízesebbé 2016-ot?

Az ízek, az utazások, a szerelem, a házasság és a kultúra, ami az élet sóját adja – tartom ezt évek óta. Minden új évet azzal kezdek, hogy megvizsgálom az előzőt, vajon elég sós volt-e!? S ahol kicsit ízetlennek érzem, ott új célokat tűzök ki. A 2016-os évre most olvasóimnak is azt ajánlom, hogy vegyék számba,… Tovább »

Utazás az ÉLET tengerén

Van egy hajónk, mi építjük, már 12 éve. Eleinte “csak” kisebb utazásokat lehetett vele tenni, ismerkedtünk a határainkkal, s a hajónk képességeivel. Inkább tartotta össze a szerelem, mint a tudatos építészet. Beleült két ember, akik alig pár hónapja ismerték egymást, s mégis tudták, hogy ezt a hajót nekik találták ki. Tudták, hogy siklani fog szél… Tovább »

Vallatószék 11. – Tűvarázslat

A kreativitás, mint az élet sója – Interjú a Tűvarázslat blog szerzőjével Első látásra azt hiheti az Olvasó, hogy ma az Élet sója blog profiljától teljesen eltérő riportot olvashat. Ez egyáltalán nem így lesz, sőt…. A bloggerközösségen belül – amelybe én és a blogom is tartozunk a Nők Lapja Cafeblog oldalán – keddenként egymással készítünk… Tovább »

Hatodik adventi értékmorzsa – új élet

Mindannyian érezzük úgy az aktív életünk során, hogy elegünk van abból a munkából, amit egyébként önként választottunk magunknak. De olyan is van, hogy egyszerűen csak más területek kezdenek el érdekelni. Mindig azt szoktam mondani, ha nyolc életem lenne, akkor mind a nyolcban más szakmát választanék. Szerencsés voltam, mert mindig szerettem eddig, amit éppen csináltam, de… Tovább »

A huszonegyedik adventi örömmorzsa: 50 +1 igazság az életről

                Kedves Olvasóim! Szerettem volna frappáns jótanácsokat összeszedni nektek így az ünnep közeledtével arról, hogy az ÉLET mekkora ajándék (így főleg, hogy túléltük a világvégét), de a Regina Brett amerikai újságíró 50 mondatánál nem sikerült volna jobban. Most azt teszem közzé Fodor Márta fordításában. De a végét egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!