Élet sója

Ismerős urak hétvégi látogatásra jelentkeznek

Várjuk a tavaszt! Mit várjuk, elébe megyünk! Márciusban mindenki kibújik a jó meleg téli barlangjából és elindul D-vitamin raktárait feltölteni, élményvadászatra, vagy egy jó kiállításra, még akkor is, ha az időjárás nem annyira optimális. Ebben az évben részben szerencsések vagyunk, mert márciusban két hosszú hétvégénk is lesz, de nem biztos, hogy még felhőtlenül sütkérezhetünk a… Tovább »

Nyolc fantasztikus vidék, ahol James Bond is járt

A kaszinó Las Vegasban, a bécsi Práter, az Alpok, vagy Jamaica fenséges tengerpartja, csak a desszert a James Bond filmek forgatási helyszíneneinek palettáján. A híres akciófilm hősével eltölteni néhány napot azt jelenti, mint bejárni a világot egy hátizsákos túra vagy egy ötcsillagos utazás keretében. Az új James Bond film érkezése előtt rajongók milliói nézték meg… Tovább »

Meddig lehet még filmfesztivál Velencében?

Kezdődik a Nemzetközi Filmfesztivál a világ egyik leghíresebb városában, Velencében. A nagy filmes összejövetelt 1932-ben alapította Giuseppe Volpi, akinek akkoriban még bizonyára nem kellett olyan sokat gondolni a klímaváltozás okozta tengerszint emelkedésre. A fesztivál jelenlegi rendezőinek ebben az évben szerencséjük van, hiszen a hosszú forró nyár következtében Velencét nem önti el a tenger, de nem… Tovább »

Utazás a kanapén

Hétvége van, hosszú hétvége – naná, hogy esik vagy fúj, s nincs kedvünk kint császkálni. Ha nem sikerült találnod egy derült ég alatt elterülő rétet, akkor utazz a kanapédon. Van néhány utazós film, amelytől nemcsak a kedved jön meg az utazáshoz, hanem még jól is érezheted magad. 1., Vándorút (The Way) – Egy kis akció,… Tovább »

A tizenkilencedik adventi értékmorzsa – a lázadó tervező

Csodálat övezi azokat az embereket, akik nagyon nehéz sorsuk ellenére magasra jutnak. S most nem elsősorban az anyagi “magasságokra” gondolok, hanem arra, amikor egy művész ingerszegény környezetből nő ki és lesz belőle a világon mindenütt ismert sztár. Ilyen ember volt Coco Chanel, a Chanel divatház megteremtője. Bizonyára sokan látták a 2009-ben, Audrey Tautou főszereplésével Coco… Tovább »

Tizennegyedik adventi értékmorzsa – a Sztár

Nagyon sok kiváló játékú színészt ismerek Hollywoodból, nem tagadom törekszem megnézni a “nagy” filmeket is, de persze nem mindig ezek a legjobb filmek, sőt. Egy valakire azonban mindig felkapom a figyelmem, legalább annyira a játéka miatt, mint maga az ember miatt. Meryl Streep-el a mai értékmorzsában azt szeretném kifejezni, hogyan őrizheti meg önmagát és családját… Tovább »

A kilencedik adventi értékmorzsa – humor a vásznon

Advent kilencedik napja van ma és hétfő. Hogyan lehetne jól kezdeni a hetet? Hát egy kis humorral. Talán sokan emlékeztek még a ’30-as évek nagy formátumú színészére, akinek már a megjelenése is mosolyt csalt a nézők arcára az első magyar filmek kapcsán. Kabos Gyula, a mindig szerencsétlen kinézetű nevettető. A Hyppolit a lakáj Schneiderjeként, a… Tovább »

A kilencedik adventi örömmorzsa: Filmajánló Karácsonyra

                 Az ünnepek alatt esténként szeretek jó filmeket is nézni. Ez is egy kiváló ajándék magunknak és a szeretteinknek. Olyan filmeket szeretnék ajánlani most, amelyet családi körben is élvez mindenki. A beszerzésükre még van időtök Karácsonyig. Az első, a XX. század egyik legnagyobb szerelmi történetét feldolgozó film: Hemingway… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!