Élet sója

Öt titkos tipp a német Bodeni-tóhoz utazóknak

A dél-német Bodeni-tó különös atmoszférját északon a szőlőültetvények, délen és keleten az Alpok csúcsai, nyugaton a vulkánok és a Rajna alakítják. Az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a három országban, amely körbeveszi. Ausztria, Svájc és Németország vendégszeretete, a tó jól szervezett programlehetőségei, elfogadható, európai árai, biztonságos települései és kitűnő klímája garantálják mindenki számára az élményekkel dús… Tovább »

Így lett egy úttörős kirándulásból útikönyv a Bodeni-tóról

Mekkora a valószínűsége annak, hogy valakit tizennégy évesen, úttörőként elvisznek a Bodeni-tóhoz, majd harminc évvel később odaköltözik és ír egy útikönyvet a vidékről? Elég kicsi, mondanám, ha ez nem velem történt volna meg. Akkoriban, azt sem tudtam, hogy hol van az a Bodeni-tó (amely egyébként a magyar helyesírás szabályai szerint Boden-tó, de a köznyelvben a… Tovább »

Könyves ajándéktippek utazóknak

Könyvet ajándékba egy utazónak? Miért ne? Aki szeret utazni, annak egy utazásról, egy városról, egy országról szóló könyv is óriási élményt tud nyújtani, arról már nem is beszélve, hogy utazást ritkán tudunk ajándékba adni a karácsonyi költségkeretünk szűkössége miatt.  Valaki egyszer azt mondta, hogy manapság már senki nem vesz könyvet, nem kell egy lakásba könyvespolc,… Tovább »

Hogyan lesz egy porfészekből tízmilliós könyvbirodalom?

Nincs még egy hely Európában, ahol egy ilyen kicsi területen ennyi könyvesbolt és antikvárium van. Egy főutca, egy tucat utcácska, egy vár(rom), 30 könyvüzlet, 1800 lakos és azt mondják, akár 10 millió könyv is lehet itt az isten háta mögött két lépéssel található walesi faluban, Hay-on-Wye településen.   Hogyan kerül egy walesi faluba ennyi könyv? … Tovább »

A világ a wc-k szemszögéből

Veletek is megtörtént már, hogy egy pofonegyszerű ötletből kovácsolt sikertörténet akár a tiétek is lehetne? Velem a hétvégén fordult elő, amikor megláttam a német könyvpiac egyik újdonságát, a Magyarországon is több művével ismertté vált Nina Sedano legújabb alkotását, a Happy End címűt. Nina, aki utazásairól készült műveiről híres – állítólag bejárta már a 193 ENSZ… Tovább »

Vicces történetek egy last minute értékesítő tollából

Néhány napja figyeltem fel a német könyvpiacon Maryam Komeyli könyvére, amelynek már címe is elég bizarrnak tűnt: “Ottfelejtették a gyermeküket a repülőtéren”. Kiderült, hogy a perzsa származású hölgy, Maryam Komeyli 25 éve dolgozik Hamburgban, last minute utak értékesítőjeként. Ahogy önmagáról nyilatkozik: “Napi 17 órát dolgozom, s két gyermekem van: az egyik a hamburgi repülőtéren álló… Tovább »

A tizedik adventi örömmorzsa: Könyvek Karácsonyra

              Talán még nem késő, hogy néhány könyvet ajánljak Nektek, akár ajándékba, akár saját használatra az ünnepek egy-egy csendesebb pillanatára. Úgy érzem, hogy nem tudok élni regények olvasása nélkül, szükségem van a történetekre, a fordulatokra, a jól kidolgozott szereplőkre. Nem riadok vissza a nagyobb lélegzetű művektől sem. Persze nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!